Copyrights

De website van Haarlem-Alkmaar bevat allerlei kaartmateriaal en foto's van personen etc, uit Haarlem - Alkmaar en omgeving.

Indien u om redenen van privacy of copyright bezwaar heeft tegen een bepaalde opname in deze website, wordt u verzocht dat onder vermelding van het betreffende artikel of foto kenbaar te maken aan: 
info@haarlem-alkmaar.nl

Aan de teksten van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.


De houder van deze website sluit iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele onjuistheden en onvolledigheden op deze website en voor eventuele gevolgen van handelen op grond van informatie die op deze website is geplaatst.

1912

Regelmatig gebeurde het dat er wel een locomotief of wagon ontspoorde dit omdat de rails erg slecht was aangelegd en onderhouden. Zo ook in de winter van 1912/1913.

Het had die ochtend flink gesneeuwd en als normaal begon de dienstregeling dan later. Er werd dan een locomotief, met daar achter een pekelwagen en een wagon gereden om het spoor enigzins weer begaanbaar te krijgen.
En ja hoor toen de tram de bocht bereikte terhoogte van Hotel Terburg, hoek Stationsplein - Breestraat ging het mis.De pekelwagen schoot uit de rails en kwam op het terras van Bellevue tot stilstaand. De locomotief kantelde en het rijtuig bleef op de rails staan. Complete ravage.De kinderen van de openbare basisschool mochten om de beurt op de eerste verdieping om te kijken naar de bergingswerkzaamheden.
Op dit kruispunt gebeurden regelmatig bijna ongelukken, hier kruisden de stoomtram en de paardentram welke naar Wijk aan Zee ging via de Achterweg (nu Koningstraat).Lees verder