Copyrights

De website van Haarlem-Alkmaar bevat allerlei kaartmateriaal en foto's van personen etc, uit Haarlem - Alkmaar en omgeving.

Indien u om redenen van privacy of copyright bezwaar heeft tegen een bepaalde opname in deze website, wordt u verzocht dat onder vermelding van het betreffende artikel of foto kenbaar te maken aan: 
info@haarlem-alkmaar.nl

Aan de teksten van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.


De houder van deze website sluit iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele onjuistheden en onvolledigheden op deze website en voor eventuele gevolgen van handelen op grond van informatie die op deze website is geplaatst.

1915

De stroomtram kwam binnen van uit Velsen-Noord de Heerenweg (nu de Wijkerstraatweg) en kruisde het spoor van de HSM. De tram reed dan langs het landgoed Scheybeeck en ging over de velserweg langs landgoed Beeckestijn de Breestraat in.De HSM ging enige sporen verlegen in verband met een losweg en verplaatsing van de tramhalte van de stoomtram Haarlem-Alkmaar. Met de verleging werd het station beter bereikbaar.
Een nadeel was dat de tram nu vanaf de (nu Halve Maan) met een flauwe bocht de Breestraat in reed. Voor de bocht werd eerst het spoor van de paardentram die naar Wijk aan Zee ging gekruist.
In de Meerstraat lag een enkelsporig kopspoor voor aanvoer van goederen voor de markt. De tramseinen en derailleertongen bij de kruising met het HSM spoor waren verbonden met de beveiliging van de spoorweg.De orginele tekening voor de aanpassingen van de Noordoever Het Utrechts Archief. Lees verder